Zijn de slang van de loodgieter?

Een loodgietersslang of afvoerslang is een slanke, flexibele vijzel die wordt gebruikt om verstoppingen in leidingen los te maken. De slang van de loodgieter is vaak gereserveerd voor moeilijke klompen die niet met een zuiger kunnen worden losgemaakt. Het wordt ook wel een wc-aansluiting genoemd. Een sanitairslang is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken om klompen te verwijderen die afvoeren en leidingen blokkeren.

Het lijkt op een slang, maar heeft een heel ander doel. Een sanitairslang is een lange, flexibele metalen kabel met een kleine onopgerolde veer, of een vijzel, aan het ene uiteinde en een handvat aan het andere uiteinde. Terwijl je een sanitairslang gebruikt, rolt deze zich af in de afvoer en bereikt uiteindelijk de obstructie die de leidingen blokkeert en de back-up veroorzaakt. Een standaard afvoerslang voor huishoudelijk gebruik, ook wel een drumslang of topslang genoemd, is de kleinste van de afvoervijzels.

Het wordt voornamelijk gebruikt voor klompen in badkuipen, douches, wastafels in de badkamer, wasmachines en soms gootstenen in keukens. De meeste hebben een kabel van 25 of 50 voet met een kurkentrekkerpunt om vuil vast te houden. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten, maar ook handmatig en elektrisch. Soms een elektrische paling of zelfs een toiletkrik genoemd, de slang van een loodgieter is een van de meest voorkomende en nuttige apparaten die worden gebruikt om afvoerverstoppingen te verwijderen.

Hoewel een loodgieter ze misschien allemaal heeft, heb je er waarschijnlijk maar één of twee nodig, tenzij je een grote vijzel wilt huren voor het reinigen van een rioolafvoer. De slang van een loodgieter, ook wel bekend als een toiletkrik of elektrische paling, is een flexibele vijzel die wordt gebruikt om verstoppingen in sanitair te verwijderen die niet met een zuiger kunnen worden losgemaakt. Er zijn veel soorten loodgieterslangen, maar de meest gebruikte is een handvijzel, die wordt gebruikt voor veel keuken- en badafvoeren. De slang van een loodgieter is meestal een metalen draad, opgerold met ruimte tussen de spoelen, met één uiteinde bevestigd aan een apparaat dat een rotatie zal aanzwengelen, zoals een vijzel.

De kurkentrekkerbeweging van de slang van de loodgieter maakt verschillende vormen van bediening mogelijk, variërend van het gebruik van het uiteinde om in een bepaald object te boren, waardoor de verstopte afvoer ontstaat tot het opbreken van materiaal dat verstopping veroorzaakt en de rest van de zijkanten van de pijpleiding schrapt. Als u problemen ondervindt tijdens het gebruik van een sanitairslang, bel de loodgieters van Cates Heating and Cooling. Wanneer een verstopte afvoer te koppig is om op een zuiger te reageren, wordt meestal de slang van een loodgieter gebruikt. Aaron Stickley is een erkende loodgieter met 15 jaar ervaring in commercieel, nieuw sanitair voor woningen, en residentiële service en reparatie.

Loodgieters hebben grote, zeer dure versies van deze vijzels, maar u kunt kleinere eenheden huren met kabels van 100 voet en 4-inch snijkoppen. Het vergt wat oefening om te leren hoe je een rioolvijzel effectief kunt gebruiken, maar een machine huren voor een halve dag is veel goedkoper dan een loodgieter of roto-rooter-technicus een afvoer laten verwijderen.