Welk loodgieterswerk kan een klusjesman doen?

Veel rechtsgebieden bepalen dat klusjesmannen nieuwe sanitaire voorzieningen kunnen installeren of bestaande kunnen vervangen. Of dit geldt, hangt af van de staat in kwestie en met wat voor soort armaturen wordt gewerkt. Over het algemeen kan een huiseigenaar echter rekenen op een klusjesman om te helpen bij het installeren van een vervangende kraan, douchekop of wastafel. Een huiseigenaar kan al het loodgieterswerk doen nadat zijn huis is gebouwd.

Als hij om hulp zou vragen terwijl hij het deed, is het erg legaal zolang een wetsvoorstel het niet van iemand anders behandelt. Het is het grootste deel van de tijd dat de huiseigenaren noemen. U kunt in de meeste staten geen sanitair-, elektrische of HVAC-diensten leveren zonder een handelsspecifieke vergunning. Meestal vereisen die licenties enige opleiding en vervolgens enkele jaren in het veld om te verkrijgen, wat betekent dat de meeste professionele klusjesmannen die diensten nooit legaal zullen kunnen aanbieden.

Toen ik voor een grote bank werkte als klusjesman in Ohio, gaf het me een heel goed idee van wat ik wel en niet kon doen als ik alleen toesloeg. Interessant is echter dat u in sommige staten kleine elektrische en sanitaire reparaties zonder vergunning kunt uitvoeren. Ze krijgen ook klassikaal onderwijs, waaronder „veiligheid”, lokale sanitaire codes en voorschriften, en het lezen van blauwdrukken. Het enige wat ze zou willen dat ik doe is buiten het seizoen naar de verhuur gaan en schilderen wat er moet worden geverfd en de kleine ergernissen oplossen, niets elektrisch of sanitair.

Maar ik kreeg net een telefoontje van de stad waarin stond dat ik GEEN loodgietersdiensten van welke aard dan ook kon aanbieden zonder een betrouwbare master-loodgieterslicentie. Ik probeerde opnieuw Home Advisor ertoe te brengen me in Fairfield County te plaatsen, voegt opnieuw toe Ik kreeg te horen dat ik een vergunning nodig had die ik nodig had. Ik belde Fairfield County en de staat kreeg opnieuw te horen dat ik nee heb ik geen klusjesmanvergunning nodig. Van wat ik heb gelezen en wat een advocaat me vertelde, moet je vergunningen intrekken om een huis te bouwen, de elektricien moet zijn vergunning intrekken, dan moet de loodgieter zijn vergunning intrekken, de aannemer moet een bouwvergunning intrekken.

Ministerie van Arbeid, de meeste loodgieters leren hun vak door middel van een vier- of vijfjarige stage met 2.000 uur betaalde training op het werk. Klanten kunnen besparen door zich in sommige van deze gevallen tot een klusjesman te wenden in plaats van een volledig gecertificeerde loodgieter. De loodgieter beweerde dat de klusjesman werk van de loodgieter wegnam en kleine reparaties uitvoerde waar normaal gesproken een loodgieter om zou zijn gevraagd. Voor sommige vormen van contractwerk voornamelijk, degenen binnen meer gespecialiseerde gebieden zoals elektriciteit of sanitair, moet je ook een stageprogramma doorlopen vóór het licentie-examen.

In sommige gevallen dekt de verzekering van huiseigenaren geen schade veroorzaakt door reparatie van sanitair uitgevoerd door een klusjesman zonder vergunning.