Loodgieter hoe te worden?

Je zult in staat zijn om te trainen aan een instelling en gekwalificeerd te worden. Wil je je eigen baas zijn? Vind je het leuk om met je handen te werken? Loodgieter zijn heeft veel voordelen, maar het kan ook lange, ongeplande werkuren vergen. Als je denkt dat dit beroep bij je past, ontdek dan hoe je loodgieter kunt worden. .

Ongeacht de economische situatie in het land, zal er altijd behoefte zijn aan loodgieters. Welke vaardigheden hebben loodgieters nodig? Over het algemeen zijn loodgieters goed in het oplossen van problemen, hebben ze de mogelijkheid om technische plannen te volgen en begrijpen het belang van gezondheid en veiligheid. Loodgieters hoeven geen universitair diploma te hebben, maar een door de industrie erkende opleiding is vereist om een gekwalificeerde beoefenaar te worden. Een veel voorkomende manier om de loodgietersindustrie te betreden is via een stage.

Er zijn verschillende leerlingplaatsen en cursussen voor loodgieters beschikbaar in Zuid-Afrika. Tijdens de training leert u onder andere hoe u watervoorzieningen installeert, fouten opspoort, huishoudelijke apparaten repareert en noodoproepen verzorgt. De Construction Education and Training Authority (CETA) is verantwoordelijk voor het evalueren en accrediteren van alle geschikte trainingscursussen voor gebruik door potentiële loodgieters. U moet een door Ceta geaccrediteerde training volgen om een erkende loodgieter te worden.

Als je eenmaal over de vereiste vaardigheden beschikt, is er veel vraag naar je en heb je de mogelijkheid om een fatsoenlijk loon te verdienen als loodgieter in Zuid-Afrika. Je begint waarschijnlijk je carrière als assistent-loodgieter, waar je samenwerkt met een ervaren en gekwalificeerde loodgieter terwijl je woningen onderhoudt. Werkmogelijkheden voor loodgieters Naarmate u ervaring opdoet, kunt u mogelijkheden op het gebied van gebouwonderhoud verkennen. Dit betekent dat problemen moeten worden opgelost zodra ze zich voordoen en algemene onderhoudstaken moeten worden uitgevoerd.

Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van sanitair in Zuid-Afrika. Sommige loodgieters werken voor bedrijven in de bouwsector, evenals voor loodgietersbedrijven, terwijl anderen onafhankelijke aannemers zijn die op zelfstandige basis werken. Inschrijven voor een loodgieterij- of leerlingprogramma. Loodgieter worden is een geweldige carrièrekeuze.

Er zijn twee routes die u kunt nemen om een gekwalificeerde en gecertificeerde loodgieter te worden in Zuid-Afrika. Een route is om een werkgever te zoeken die een leerlingprogramma voor loodgieterswerk aanbiedt, of u kunt zich inschrijven voor een van de vele gerenommeerde trainingscentra voor loodgieterswerk in het land. Het behalen van je middelbare schooldiploma of gelijkwaardig, zoals een GED, is je eerste stap op weg om een professionele loodgieter te worden. Een basiskennis hebben van lezen, schrijven, wetenschap en wiskunde zijn van cruciaal belang voor het nastreven van elke carrière in de professionele industrie.

Haal je middelbare schooldiploma of GED. Hoewel er technische schoolprogramma's in sanitair bestaan, betreedt de overgrote meerderheid van de loodgieters het beroep via een leerlingprogramma. Deze programma's duren vier tot vijf jaar en zijn te vinden via lokale handelsscholen, bedrijven en vakbondsafdelingen. Omdat leerlingen worden betaald terwijl ze trainen en werkgevers betalen voor hun cursussen, kan er een voorselectieproces bestaan.

Op grootstedelijke locaties waar werknemers talrijker zijn, moet u bijvoorbeeld uzelf als arbeider of helper bewijzen voordat u een leercontract krijgt. Een loodgieter is verantwoordelijk voor het installeren en repareren van watersystemen in residentiële of commerciële gebouwen. Afgezien van het eisen van een hoger loon, mogen meesterloodgieters hun eigen bedrijf bezitten en toezicht houden op andere loodgieters en leerlingen. Je hebt geen universitair diploma nodig om loodgieter te worden; een middelbare schooldiploma of gelijkwaardigheid is alles wat nodig is.

Zodra u uw loodgietersvergunning heeft behaald, kunt u ervaring blijven opdoen als professionele loodgieter. Van daaruit kunnen ze aanvullend onderwijs volgen en speciale licenties verwerven waarmee ze vooruitgang kunnen boeken in hun carrière om reisman, loodgieter of meesterloodgieter te worden. Een ervaren loodgieter met 10-19 jaar ervaring verdient een gemiddelde totale vergoeding van R195.500 op basis van 22 salarissen. Nadat u zich heeft aangemeld, moet u een gerenommeerde opleidingsaanbieder vinden voor de beroepskwalificatie - loodgieter.

Uiteindelijk kunt u zelfs doorgaan naar de rol van meesterloodgieter, die een hoger loon en meer voordelen ontvangt. Loodgieters installeren, testen en repareren leidingen en armaturen voor het geleiden van vloeistoffen en gassen in woningen, commerciële gebouwen en fabrieken. Veel loodgieters of andere beroepen werken voor gemeenten en hun weg naar kwalificatie is precies hetzelfde, hoewel het soort werk heel anders is. Nadat u zich hebt aangemeld, moet u een gerenommeerde opleidingsaanbieder vinden voor de beroepskwalificatie - loodgieter.

Afhankelijk van waar je woont, moet je waarschijnlijk een bepaald aantal uren als leerling samenwerken met een ervaren loodgieter. Het gemiddelde salaris van een loodgieter kan van verschillende factoren afhangen, maar wordt meestal bepaald door ervaring, opleiding en locatie. .