Waarom loodgieterstape?

Loodgieterstape wordt aanbevolen voor gebruik met de meeste schroefdraadverbindingen die geen ingebouwde rubberen afdichting hebben. Het helpt ook om de verbinding te smeren, waardoor het draadsnijden wat soepeler wordt en het helpt voorkomen dat leidingen blijven plakken wanneer u de verbinding wilt demonteren. De loodgieter moet meestal ook een paar lussen tape rond het uiteinde van de buis plaatsen voordat hij doorgaat met het omwikkelen van alle draden, waarbij elke keer de helft van de breedte van de tape wordt overlapt. De aanwezigheid van die loodgieterstape, zoals het soms wordt genoemd, is er voor meer dan alleen ter decoratie.

Loodgieterstape is een rekbaar, glad polytetrafluorethyleen (PTFE) membraan dat water- en gasleidingfittingen afdicht. Andere tapefabrikanten gebruikten Teflon om de tape van hun loodgieter te maken, en ze mochten de naam gebruiken zolang ze echte teflon in hun producten gebruiken. Het hebben van een rol loodgieterstape in de gereedschapskist van uw huis kan een redder in nood zijn als u een klein lek of druppels heeft waar fittingen op een waterleiding zijn aangesloten. De belangrijkste stap is om de tape van de loodgieter in de tegenovergestelde richting te winden waarop u de buis in de fitting schroeft.

Met een enkele rol loodgietertape kunt u de waterdichtheid van een schroefdraadverbinding verbeteren bij het toevoegen van nieuwe fittingen zoals een vaatwasser, wasmachine of zelfs als u oude kranen vervangt door nieuwe. De meeste zorgvuldige loodgieters raden het gebruik van siliconen af vanwege de lage weerstand tegen corrosie en slechte smerende eigenschappen. Draadafdichtingstape (ook bekend als PTFE-tape, teflontape of loodgieterstape) is een polytetrafluorethyleen (PTFE) filmtape die vaak wordt gebruikt in loodgieterswerk voor het afdichten van buisdraden. Dit maakt PTFE-tape een must-have voor loodgieters en iedereen die leidingwerk doet, zoals irrigatieaannemers.

Deskundige loodgieters adviseren om precies de juiste hoeveelheid te gebruiken — niet te veel, niet te weinig, ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Bel ons vandaag nog om een afspraak te maken met een loodgieter in Columbia, MO, en de omliggende gebieden. Beide tapesoorten kunnen worden gekocht bij elke loodgieterswinkel, hoewel een loodgieter er zeker van moet zijn dat hij het type krijgt dat het meest geschikt is voor de klus. Sommige loodgieters en andere werknemers gebruiken beide producten in dezelfde toepassing en voegen een dunne laag pijpverbindingsverbinding toe over de draadafdichtingstape om een waterdichte of luchtdichte afdichting te verzekeren.

Dat gezegd hebbende, heb ik af en toe een nieuw kind zien terugkeren van een reis naar de vrachtwagen met teflontape toen hem om loodgieterstape werd gevraagd.