Hoeveel verdient een loodgieter?

Het 90e percentielcijfer is het salaris van de loodgieter waarbij 90 procent van de vergelijkbare werknemers minder verdient en 10 procent meer verdient. Zodra het niveau van reisman is bereikt (en met een paar jaar ervaring), zou men het gemiddelde loodgieterssalaris voor hun gebied moeten verdienen. Of je nu net in de loodgietersindustrie stapt en op zoek bent naar een stage op instapniveau, een erkende loodgieter bent, of een van de ervaren loodgieters, het kennen van de ligging van het land kan nuttig zijn. Alaska heeft het hoogste mediane salaris voor beginnende en senior loodgieters, maar Massachusetts heeft de best betaalde tussenliggende loodgieters.

Aangezien het gemiddelde zowel de hoogste als de laagste cijfers bevat, geeft het bereik ons enige context over hoe breed de loonschaal van de loodgieter is, van de laagst betaalde tot de best betaalde sanitairposities. Het hoogste tarief zou een hoofdloodgieter kunnen vertegenwoordigen, terwijl een erkende reisman de mediaan is, en een leerling de helft van dat tarief zou ontvangen, wat de onderkant van de schaal vertegenwoordigt. Loodgieter inspecteert, repareert, installeert, wijzigt en onderhoudt sanitaire voorzieningen en leidingen in verwarmings-, water- en afvoersystemen. We verdelen het gemiddelde uurtarief voor loodgieters in het hele land en per staat, het gemiddelde salarisbereik voor loodgieters, en het aantal geposte.

Variabelen die het loon bepalen, zijn onder meer loodgietersschoolopleiding, plaats van tewerkstelling, iemands niveau (leerling, reisman of meesterloodgieter), jarenlange ervaring, soort werk en het soort werkgever waarvoor je werkt. Degenen die de meeste autonomie hebben in hun werk zijn meesterloodgieters, en vergeleken met een leerling en een reisman hebben ze het hoogste verdienpotentieel. Met andere woorden, als u een loodgieter bent die in die stad werkt, verdient u waarschijnlijk meer dan de meeste andere loodgieters in uw staat. Deze analyse geeft ons een hoge en lage benchmark voor wat loodgieters zouden verwachten te verdienen in hun rol, op basis van hun locatie.

Dit betekent dat u als loodgieter misschien niet alleen uw salaris wilt vergelijken met het land als geheel of zelfs uw hele staat. Houd er rekening mee dat dit gemiddelde zowel de hoge als de lage bedragen omvat, en zich over verschillende functies bevindt, van uitzendkracht of contractarbeider tot Master Plumber.